İslami Cihad Hareketinin 300 Mahkumu Başka Cezaevlerine Nakledildi

İslami Cihad Hareketinin 300 Mahkumu Başka Cezaevlerine Nakledildi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin hapishaneler merkezi Filistinli mahkumların işgal altındaki diğer Filistin hapishanelerine nakledildiğini duyurdu.

Altı Filistinli mahkumun Jalboo hapishanesinden kaçtığı haberi açıklanır açıklanmaz, Hapishaneler merkezi başkanı tüm mahkumların nakledilmesi emrini verdi.

Merkez, Filistinli mahkumların işgal altındaki diğer Filistin hapishanelerine nakledildiğini ve “bir daha kuzey bölgesindeki hapishanelere nakledilmeyeceklerini” söyledi. Siyonist Cezaevleri Teşkilatı da güvenlik önlemlerinin artırılması ve gün içinde güvenlik hücrelerinin teftiş edilmesi ve kapatılması gereğinin altını çizdi.

Şimdiye kadar, İslami Cihad hareketine bağlı yaklaşık 300 Filistinli savaş esiri Jalboa hapishanesinden diğer işgal altındaki Filistin hapishanelerine dağıldı.

Bu bağlamda, Filistinli mahkumlar Ramon hapishanesinin dördüncü ve beşinci koğuşlarını ateşe verdi. Filistinli tutsakların bu eylemi, Niqab hapishanesinin altıncı koğuşunda çıkan yangından hemen sonra gerçekleşiyor.

Siyonist İstihbarat ve İç Güvenlik Teşkilatı da diğer cezaevlerinde kargaşaya hazırlandığını ve işgal altındaki diğer Filistin hapishanelerinde de benzer hareketlerin yaşanması ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Naqab hapishanesindeki Filistinli tutsakların bu eylemi, Siyonist rejimin onlara yönelik baskıcı eylemlerine bir tepkiydi. “Wa’ed” Tutsaklar Derneği de, işgal altındaki Filistin’deki tüm hapishanelerdeki mahkumların, nakil ve dağıtılmalarına ilişkin hiçbir talimata uymamaya ve ne pahasına olursa olsun güvenlik güçlerinin eylemlerine direnmeye karar verdiklerini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + twenty =