İslami: Bercam ve 2231 sayılı Karar, ajansın faaliyetlerinin temelini oluşturmaktadır

İslami: Bercam ve 2231 sayılı Karar, ajansın faaliyetlerinin temelini oluşturmaktadır

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı  Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın İran ile ilgili faaliyetlerinin temeli Bercam ve 2231 sayılı Karar olduğunu, İran ise Stratejik Eylem kanuna dayalı olarak zenginleştirme çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre dün bakanlar kurulu toplantısının oturum aralarında Muhammed İslami “İran’ın eylemleri güvenlik önlemleri çerçevesinde yürütülüyor ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı da bunu izliyor.”açıklamasında bulundu.

Ajansın 120 müfettişinin İran’a girmesine onay verildiğini söyleyen İslami, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın İran’ın barışçıl nükleer faaliyetlerinin siyasallaştırılmasının tekrarlanmasından kaçınacağını umduğunu ifade etti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın İran’la ilgili son raporu hakkında da şunları söyledi:

“Ajansın raporunun iki dayanağı var; bunlardan biri 2231 sayılı Karara veya Bercam’a göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen tarafların, diğer tarafların yükümlülüklerinden dönebileceği hükmüne dayanıyor. Buna ilaveten, İran İslami Şura Meclisi’nin ajansın özel kurallarına dayanan stratejik eylem yasası da bulunmaktadır.”

Nükleer teknoloji, yeni teknolojilerin ve endüstrilerin gelişmesine büyük katkısı olan temel ve eksen teknolojilerden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + five =