İslam İnkılabı Rehberi, Uluslararası Tahran Kitap Fuarı’nı ziyaret etti

İslam İnkılabı Rehberi, Uluslararası Tahran Kitap Fuarı’nı ziyaret etti

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei Uluslararası 35. Tahran Kitap Fuarını ziyaret etti.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bu sabah,  başkenti Tahran’daki İmam Humeyni -ra- Musalla Camisi’nde 35. kez kapılarını açan Uluslararası Kitap Fuarı’nı  3 saat boyunca ziyaret etti.

Bu ziyaret kapsamında İslam İnkılabı Rehberi, yayıncılar, yazalar ve pavyon sahipleri ile sohbet edip, yayıncılık ve kitap pazarı ile ilgili en yenileri öğrendi.

Ayetullah Hamanei ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, böyle bir ziyaret nedeninin birinci derecede kitaba olan ilgi ve kişisel isteği olduğuna işaretle, ziyaretinin başka bir nedeninin ise, kitap ve kitap okuma kültürünü yaymak için zemin sağlamak olduğunu kaydetti.

Ayetullah Hamanei, çeşitli yaş ve bilimsel grupları dahil tüm halk kesimlerinin kitaba ihtiyacı olduğunu ve hiçbir şeyin kitabın yerine geçemeyeceğine inandığını vurguladı.

Sanal ortamın kitap okuma üzerindeki etkisine dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, sanal ortamın kitap okumanın yerine geçmemesi gerektiğini ve kitabın her daim vatandaşların alımları arasında yer alması ve boş vakitlerinde özel yere sahip olması gerektiğini ifade etti.

İslam İnkılabı Rehberi, beyanatının devamında yetkililere de önemli bir tavsiyede blunarak, gençler ve çocuklar için kitap okuma kültürünün tervici ve uygun kitap üretimi için ilgili organların daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini kaydetti.

Uluslararası 35.Tahran Kitap Fuarı “Okuyalım ve Yapalım” sloganıyla 8 Mayıs Çarşamba günü İmam Humeyni (a.s) Musalla Camisi’nin fuar alanında başladı ve 18 Mayıs’a kadar kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × one =