İslam inkılabı rehberi Irak halkı ve hükümetine teşekkür etti

İslam inkılabı rehberi Irak halkı ve hükümetine teşekkür etti

İslam inılabı rehberi dün Sistan ve Belucistan ile Güney Horasan eyaletlerinden vatandaşlarla görüşmesinde Hüseyin-i Erbain ziyaretçilerini ağırlamaları nedeni ile Irak halkı ve hükümetine teşekkür etti.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei dün söz konusu buluşmada şöyle dedi: ıraklılar, Necef ve Kerbela veya Kazımeyn ve Kerbela yolları boyunca 22 milyon ziyaretçiyi günlerce ağırladılar ve onlara ev sahipliği yaptılar, varları ve yoklarını ortaya koydular, buna gerçekten teşekkür edilmeli.

Ayetullah Hamenei ayrıca Iraklı yetkililer ve özellikle Haşdi Şabi, Irak güvenlik güçleri, Irak hükümeti ve İran İslam Cumhuriyeti polis güçlerine de içtenlikle teşekkür ederek şöyle buyurdu: İran polis güçleri bu olaylarda, sınırda geliş gidişlerde çalıştılar, gece gündüz bilmediler, bunlar çok değerli ve kıymetlidir; bu fedakar güçler ve iyi gençlerin kıymetini çeşitli bölümlerde bilmek gerekir.

6 Eylül 2023, HK 20 Sefer 1445 günü ehlibeyt imamlarının 3.sü hz. İmam Hüseyin -as- ve sadık yarenlerinin Kerbela çölündeki şehadetlerinin 40. Günü yıldönümüydü.

Hz. Abbas külliyesi mütevellisi bir bildiride bu yıl Hüseyin-i -as- Erbain etkinliklerine 22 milyon 19 bin 146 kişinin katıldığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + 17 =