İslam İnkılabı Rehberi: Dünyanın Neresinde Her Konu Hakkında Referandum Yapılıyor?

İslam İnkılabı Rehberi: Dünyanın Neresinde Her Konu Hakkında Referandum Yapılıyor?

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Salı akşamı çeşitli öğrenci teşkilatlarının binden fazla üyesi ve aktivisti ile gerçekleştirdiği iki buçuk saatlik bir toplantıda, öğrencileri ve öğrenci faaliyetlerini ve taleplerini ülke için bir fırsat ve değer olarak nitelendirdi.

Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Ramazan ayını maneviyat ve ibadetin baharı olarak nitelendirerek şu ifadelerde bulundu: ‘Gençlik hayatın baharıdır. Bu nedenle ramazan gençler için ilkbaharda bahardır. Bu güzel ikili kutsal savunmada da vardı. Yani, tüm savaşçılar için uruc ve yükseliş zemini ve fırsatı mevcuttu. Ancak, savaşçı gençler gençlik fırsatı nedeniyle bu uruc ve yükseliş fırsatından en çok yararlananlar oldular ve o kadar yükseldiler ki, ömrünü irfan ve maneviyatla geçiren İmam Humeyni (r.a) bile onlara gıpta etti.

İslam İnkılabı Rehberi konuşmasının bir başka bölümünde, öğrenci faaliyetlerinin afetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi Hamanei, öğrenci toplumundaki ve ülkedeki kutuplaşmaları, bilimsel ve pratik bir çözüm getirmeden sunulan gerçek dışı görüş ve talepleri öğrenci faaliyetlerinin afetleri arasında sıraladı ve öğrencilerden birinin sözlerine değinerek şunları söyledi: “”Hassasiyet olmasın diye ilk günden itibaren çeşitli konularda referandumlar yapmalıydık” yönündeki söylemlerin aksine, ülkenin her meselesi referanduma konu olamaz. Çünkü her referandum 6 ay boyunca tüm ülkeyi ilgilendiriyor. Ayrıca dünyanın neresinde her konuda referandum yapıyorlar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =