İslam İnkılabı Rehberi, 7. Program’ın genel politikalarını tebliğ etti

İslam İnkılabı Rehberi, 7. Program’ın genel politikalarını tebliğ etti

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, adalete dayalı ekonomik ilerleme önceliği ile 7. Program’ın genel politikalarını 3 erk başkanlarına tebliğ etti.

Ayetullah Hamanei, Anayasa’nın 110. maddeninin birinci bentinin icrası doğrultusunda Nizam Maslahatını Teşhis Konseyi ile istişarelerin ardından, adalete dayalı ekonomik ilerleme önceliği ile 7. Program’ın  genel politikalarını 3 erk başkanlarına tebliğ etti.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, Nizam Maslahatı Teşhis Konseyi üyeleri ve sekreterliğine ve 3 erk başkanları ve nizamın diğer erkanına görüşleri ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek, 7. Program’ın hazırlanması ve onaylanmasının nizam hedeflerinin gerçekleşmesi doğrultusunda diğer bir önemli adım olarak nitelediğini ve politikaların iyi şekilde uygulanması için aktif denetime vurgu yaptılar.

7. Program’ın  genel politikaları, “ekonomi”, “alt yapı çalışmaları”, “kültür ve sosyoloji”, “bilim, teknoloji ve eğitim”, “politika ve dış politika”, “savunma ve güvenlik”, “yargı, hukuk ve idari” başlıklarından oluşuyor.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − four =