İslam İnkilabı Lideri’nin Rusya Devlet Başkanı’na Gönderdiği Mektubun Detayları

İslam İnkilabı Lideri’nin Rusya Devlet Başkanı’na Gönderdiği Mektubun Detayları

Acilnews’in yabancı basında dayanarak sunduğu habere göre; İslami Şura Meclisi Başkanı Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Hüseyin Emirabdullahiyan, İslam İnkılabı Rehberi’nin Rusya Devlet Başkanı Putin’e stratejik mektubunun bazı detaylarını paylaştı.

Khamenei.ir sitesine konuşan Emirabdullahiyan; İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yazdığı mektuba işaretle, İslam İnkılabı Rehberi’nin uluslararası arenada çizdiği haritaların yeni küresel düzenin şekillenmesinde yeni düşünceler olarak takip edildiğini belirterek, İslam İnkılabı Rehberi’nin dış politikada dengeli hareket edilmesine, yani “Doğu’ya hayır, Batı’ya hayır” politikası çerçevesinde hem bağımsızlığı hem de dünyada herkes ile dış ilişkileri korumaya çalışılması gerektiğine vurgu yaptığını kaydetti.

21. Yüzyılın kuşkusuz, Asya çağı olacağına dikkat çeken Emirabdullahiyan, İslami Şura Meclisi Başkanı Galibaf’ın Rusya ziyaretinin yeni kiracılarının Beyaz Saray’a girdiği bir sırada gerçekleşmesinin İran’ın müttefiklerine İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer anlaşma konusunda Beyaz Saray’ın oyununu artık beklemeyeceği mesajını gönderdiğini vurguladı.

Emirabdullahiyan, İslam İnkılabı Rehberi’nin Putin’e mesajının iki ülkenin sürdürülebilir ve stratejik ilişkilerinin pekişmesi için yeni uluslararası münasebetler açısından Ruslar için önemli ve titiz hususları içerdiğini de sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two − one =