İslam İnkilabı Lideri: Hüseyini Heyyetlerin Gerçeklerin Açıklanmasında Merkez ve Dayanak Olmalıdır

İslam İnkilabı Lideri: Hüseyini Heyyetlerin Gerçeklerin Açıklanmasında Merkez ve Dayanak Olmalıdır

Acilnews’in yabancı merasime dayanarak sunduğu habere göre; İmam Hüseyin (a.s)’ın şehadetinin 40. günü yıldönümü İmam Humeyni Hüseyiniyesinin külliyesinde İslam İnkilabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei huzurunda gerçekleşti

Ayetullah Hamanei, matemin sonunda yaptığı konuşmada, gençlerin temiz ve imanlı kalplerini, namaz ve hutbelerin nitelik kazanmasına ve ilâhî hidayetin artmasına sebep olarak değerlendirerek, “Erbain merasimleri, yani Hz. Seyyid el-Şuhada’nın yüksek bayrağı bu yıl tarihin hiçbir döneminden daha ihtişamlı ve ihtişamlı bir şekilde tutuldu.” dedi.

Mucizevi Erbain alayı olayını Allah’ın Ehl-i Beyt’in İslam bayrağını kaldırma iradesinin bir işareti olarak nitelendiren İnkılap Lideri, “Bu hareket hiçbir beşeri politika ve planla gerçekleştirilemez ve bu hareketin elleridir. Bu büyük tecelli ile önümüze çıkan yolun apaçık olduğunu müjdeleyen Allah’ın ayetidir.

Gençlere gençliğine değer vermelerini ve Hüseyin heyetlerine özellikle dikkat etmelerini tavsiye ederek, “Heyetler Ehl-i Beyt’in hatırasını yaşatmalı ve gerçekleri açıklamanın merkezi ve tabanı olmalıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 4 =