IŞİD’in Döşediği Mayının Patlaması Sonucu İki Suriyeli Çocuk Öldü

IŞİD’in Döşediği Mayının Patlaması Sonucu İki Suriyeli Çocuk Öldü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye’nin kuzeydoğusundaki Deir ez-Zor ilinde IŞİD teröristleri tarafındankalan bir kara mayını iki çocuğu öldürdü ve bir genci de yaraladı.

SANA haber ajansının haberine göre olay, 3 Kasım 2017’de IŞİD’li teröristlerden kurtarılan Deyrizor kentinin mezarlığı çevresinde meydana geldi. 2017’de IŞİD’in Suriye’deki hakimiyetine son verildi. Ancak teröristlerin bıraktığı mayınlar hala sivillerin hayatını alıyor.

Öte yandan IŞİD’in küçük hücre şeklinde saldırıları devam ediyor ve bu kapsamda Perşembe günü IŞİD teröristleri Hama ilinin doğusundaki “Atria” bölgesinde bir Suriye askeri konvoyuna saldırarak bu olayda çok sayıda Suriyeli askeri öldürdü ve yaraladılar.

Hama eyaletinin doğusunda Humus eyaletinin çölleri ve “Tadmor” bölgesi IŞİD terör faaliyetlerinin ana merkezleri olarak kabul ediliyor ve Suriye ordusu bu bölgede defalarca arama ve temizleme operasyonları gerçekleştirdi.

Teröristler ayrıca zaman zaman Kürt milislerin (SDG) karargahına pusu kuruyor veya saldırıyorlar. Geçen hafta, çeşitli IŞİD saldırılarında dört Kürt militan öldürüldü ve yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − six =