İşgal rejimi medyası: Gazze’deki savaş yoğunlaşıyor ve Tel Aviv çok sayıda kayıp verecek 

İşgal rejimi medyası: Gazze’deki savaş yoğunlaşıyor ve Tel Aviv çok sayıda kayıp verecek 

İbranice yayın yapan bir medya, Gazze Şeridi’nde kara savaşına ilişkin ilk planın başarısız olduğunu üstü kapalı olarak duyurdu ve İsrail ordusunun bu konuda yeni planları gündemine aldığına işaret etti. 

İbranice yayın yapan Ma’ariv gazetesi, bu rejimdeki askeri kaynaklardan aktardığı haberinde, İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi’ne yönelik mevcut devam eden saldırı planlarında ve yapmayı planladığı hamlelere ilişkin tüm haritasını  (kayıpların miktarını azaltmak için) değiştirmek zorunda kaldığını ifade etti. 

Bu kaynaklar, Gazze Şeridi’ne yönelik ilk savaş planının başarısızlığını gizlemeye çalışarak şunları ekledi: Şu anda İsrail ordusu Hamas’a (aslında Gazze halkına) en güçlü darbeleri vurmanın peşinde ve bu bağlamda ordunun üst düzey komutanları da bu alanda yeni planlar hazırlıyor. 

Ma’ariv ayrıca şunu vurguladı: Kara işgalinin altıncı gününde, (Direniş’in savunma planlarına karşı başarısız olan) önceki tüm planlar bir kenara bırakıldı ve yeni operasyonel planlar gündemde. 

Bu arada bazı Siyonist analistler Gazze’ye askeri operasyon planlayanları uyardı. Gazze Şeridi’ne yönelik baskı arttıkça İsrail güçlerine yönelik saldırıyla karşı karşıya kalma olasılığı da artıyor. 

Haaretz gazetesinin askeri analisti Amos Hariel de bu konuda şunları yazdı: “Bugün çetin ve meşakkatli bir savaş sürüyor ve bu savaşta 13’ten fazla İsrail askeri öldürüldü.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × four =