İşgal Altındaki Topraklarda Yaşayan Araplara Karşı Artan Siyonist Nefret

İşgal Altındaki Topraklarda Yaşayan Araplara Karşı Artan Siyonist Nefret

Acilnews’in Jame News’e dayanarak sunduğu habere göre; İsrailli gençlerin çoğu Araplardan nefret ediyor ve vatandaşlıktan mahrum bırakılmalarını destekliyor.

Times of Israel’in bildirdiğine göre, dindar insanların yaklaşık yarısı ve laiklerin dörtte biri, Ortodokslar arasında daha güçlü olan bu tür duyguları ifade ediyor. İsrail’deki Arap gençlerinin yarısının Ortodoks Yahudiler hakkında olumsuz stereotipleri var.

Bu hafta yayınlanan bir ankette, tüm İsrailli ortodoks ve dini milliyetçilerin neredeyse yarısı Araplara karşı nefret dile getirdiler ve laik gençlerin% 23’ü tarafından paylaşılan görüşte vatandaşlıktan mahrum bırakılmalarını savundular.

Hebrew University’s Accord Center tarafından Perşembe günü açıklanan ankette 16 ile 18 yaşları arasında 1.100 kişi yer aldı.

Ankete katılanlar arasında Ortodoksların% 66’sı, dini milliyetçilerin% 42’si ve laik İsraillilerin% 24’ü, ülke vatandaşlarının yaklaşık% 20’sini oluşturan Araplara karşı korku ve nefret hissettiğini bildirdi.

Anket, dindar İsraillilerin % 49’unun ve laik İsraillilerin% 23’ünün İsrail vatandaşlığının Arap vatandaşlarından mahrum bırakılmasına destek verdiğini ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + 13 =