İRLANDA, MOSSAD’IN HAMAS KOMUTANINA SUİKAST DÜZENLEMEK İÇİN SAHTE PASAPORT KULLANDIĞINI AÇIKLADI

İRLANDA, MOSSAD’IN HAMAS KOMUTANINA SUİKAST DÜZENLEMEK İÇİN SAHTE PASAPORT KULLANDIĞINI AÇIKLADI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Kuzey İrlanda, Mossad ajanlarının bir Hamas komutanına suikast yapmak için İrlanda pasaportu kullandığını ve Dublin’in mutlaka Siyonist rejime güvenmediğini söylüyor. İrlanda Cumhuriyeti’nin işgal altındaki Filistin’deki büyükelçiliği Pazar günü İsrail casus teşkilatının (Mossad) bir Hamas komutanını şehit etmek için İrlanda pasaportlarını kullandığını duyurdu. Jerusalem Post’a göre, bir Twitter kullanıcısı gazetenin İrlanda Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Simon Cowney’nin altı Filistinli insan hakları grubunun terörist olduğunu kanıtlayamamasına ilişkin açıklamalarına yanıt olarak yazdı. Dublin, Tel Aviv ile diplomatik ilişkileri nedeniyle Siyonist rejimin iddiasına inanmak zorunda.

İrlanda Cumhuriyeti’nin İşgal Altındaki Filistin’deki Büyükelçiliği’nin Twitter hesabı, bu Twitter kullanıcısına yanıt olarak, Siyonist rejimin iç istihbarat teşkilatı (Shabak) tarafından bu gruplara yöneltilen suçlamaların doğrulanamayacağını belirtti. Twitter hesabından, “Diplomatik ilişkiler önemlidir, ancak bu tür ilişkiler, suikast operasyonlarında kullanılmak üzere sahte pasaportlar için kullanılırsa, güvenin zedelenmesi anlaşılabilir” dedi.

Jerusalem Post, İşgal Altındaki Filistin’deki İrlanda Büyükelçiliği’nin Twitter hesabının saatler sonra silindiğini yazdı. Büyükelçilik, Mahmud el-Mabhouh adlı bir Hamas komutanının Dubai’deki bir otel odasında öldürüldüğü 2010 Mossad operasyonuna atıfta bulunuyor. Geçen hafta, iki günlük bir ziyaret için işgal altındaki Filistin’e giden Kavanagh, Jerusalem Post’a İsrail’in henüz İrlanda’ya veya Avrupa Birliği’ne altı Filistin kurumunun terörist olduğuna dair herhangi bir kanıt sağlamadığını söyledi.

Rapora göre, İrlanda Dışişleri Bakanı, kendisini Siyonist rejimin dostu olarak tanımlamasına rağmen, Tel Aviv’in eylemini kınadı, çünkü yukarıda adı geçen kurumlardan “Al-Haq ve Al-Damir” adlı iki grup Dublin tarafından maddi olarak destekleniyor. .

Cavani, “Paramızın nereye ve nasıl harcandığını anlamak için çok güçlü bir sistemimiz var.” Dedi. “Her iki grup da hükümet [İrlanda] denetimlerini geçti.” Daha önce İsrail medyası, İsrail Adalet Bakanlığı’nın bu kurumlar hakkında Filistin kurumlarına karşı aşırılıkçı tavırlar sergileyen NGO Monitor Association’dan bilgi aldığını bildirdi.

Başkalarını kendilerine karşı kışkırttığı ve bu kurumların çalışanlarını Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi’ne bağladığı biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × one =