IRIB Başkanı: Şehit Emirabdullahiyan, İslam İnkılabı’nın mesajını güçlendirmek için çalıştı

IRIB Başkanı: Şehit Emirabdullahiyan, İslam İnkılabı’nın mesajını güçlendirmek için çalıştı

İran Radyo ve Televizyon Kurumu IRIB Başkanı, dış yayınlar servisinin binası önünde Dışişleri Bakanı Şehit “Hüseyin Emirabdullahiyan”ın büstünün dikildiği etkinlikte yaptığı konuşmada, Şehit Emirabdullahiyan’ın İslam İnkılabı’nın mesajını güçlendirmek için çaba gösterdiğini belirtti.

Dış Yayınlar Servisi’ne bağlı Sahab Ağı’nın haberine göre, bugün IRIB Başkanı Peyman Cebelli ve Şehit Emirabdullahiyan’ın ailesinin katılımıyla düzenlenen törende Şehit Emirabdullahiyan’ın anısı için yapılan büst görücüye çıkarıldı.

Törende Cebelli, Şehit Emirabdullahiyan’ın direniş alanındaki çabalarına değinerek, Şehit Emirabdullahiyan’ın üst düzey bir diplomat olarak İslami Uyanış döneminde ve Kuzey Afrika’da İslam İnkılabı’nın mesajını takviye etmek için gayret gösterdiğini vurguladı.

Cebelli, Şehit Emirabdullahiyan’ın direniş cephesi medyasını yoğun şekilde desteklediğine değinerek,  bu büyük şehitin direniş cephesinin elde ettiği gücü üzerindeki rolünün altını çizdi.

Dış Yayınlar Servisi Başkanı Ahmed Nevruzi de, Şehit Emirabdullahiyan’ın özelliklerine değinerek, bu büyük şehidin İran İslam Cumhuriyeti’nin bayrağını dalgalandırmaya çalıştığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, Doğu Azerbaycan vilayetinde helikopter kazasında Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi ve diğer birkaç arkadaşıyla şehit düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × three =