İrevani: İran’ın tepkisi İsrail’i şaşırtacak

İrevani: İran’ın tepkisi İsrail’i şaşırtacak

İran’ın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve Daimi Temsilcisi, İran’ın Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin suikastına ve İsrail’in saldırganlığına vereceği tepkinin zamanlaması hakkında açıklamalarda bulunarak “İran’ın İsrail’e tepkisi maksimum en beklenmedik zamanda yapılacak.” dedi.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre  İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Emir Said İrevani, Çarşamba günü yerel saatle, İran’ın ateşkes müzakerelerinin devam etmesi için İsrail rejimine saldırmaktan kaçınıp kaçınmayacağı sorusuna yanıt olarak  “İran’ın tepkisinin zamanlaması, bunun maksimum sürpriz anında gerçekleşmesini sağlamak için dikkatli bir şekilde planlanacak.” açıklamasında bulundu.
İran’ın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Al Jazeera’ye verdiği röportajda şunu ekledi:
“İran’ın tepkisi, saldırganı terör eylemi ve İran’ın ulusal egemenliğinin ihlali nedeniyle cezalandırmalı ve İran’ın caydırıcılık kapasitesini güçlendirerek İsrail rejiminde derin pişmanlık yaratmalı ve dolayısıyla caydırıcı olmalıdır. Ayrıca İran’ın tepkisi, [Gazze’de] olası bir ateşkes üzerinde herhangi bir olumsuz etkiyi önlemek için dikkatli bir şekilde planlanmalı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − eight =