İrevani: Amerika’nın Suriye’deki varlığı bu ülkedeki güvensizliğin ana kaynağı

İrevani: Amerika’nın Suriye’deki varlığı bu ülkedeki güvensizliğin ana kaynağı

İran’ın Birleşmiş Milletler büyükelçisi ve daimi temsilcisi şunları Amerikan güçleri de dahil olmak üzere yabancı askeri güçlerin Suriye’deki yasadışı varlığı, bu ülkedeki güvensizliğin ana kaynağı olduğunu söyledi.

İranpress Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Emir Said İrevani Perşembe günü Güvenlik Konseyi toplantısında Suriye’deki siyasi ve insani gelişmeler hakkında şunları söyledi:

“BM Genel Sekreteri’nin son raporu, özellikle 6 Şubat 2023’te meydana gelen yıkıcı deprem nedeniyle Suriye’deki insani durumun daha da kötüleştiğini ve insani ihtiyaçların en üst düzeye ulaştığını gösteriyor.”

Bu arada, insani müdahale planının yetersiz finanse edilmesi bir endişe kaynağıdır ve daha fazla destek gerektirir.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler’deki kıdemli diplomatı şunları ekledi:

Rapor, Suriye hükümetinin Bab al-Salam ve Al-Ra’i sınır kapılarını açma kararının ve 13 Ağustos 2023’e kadar üç aylık uzatmanın, etkilenen insanlara doğrudan ve verimli erişimi önemli ölçüde kolaylaştırdığını doğruluyor.

İrevani şunları da ekledi:

Genel Sekreter’in raporuna göre, tek taraflı yaptırımların devam etmesi, Suriye’deki insani yardım ve hayati hizmetlere erişimi engelledi. Bu rapor, iddia edilen insani muafiyetlerin etkisiz ve uygulanamaz olduğunu göstermektedir.

İrevani şunları da vurguladı:

İnsani yardımın sağlanması önkoşulsuz ve insani ilkelere uygun olarak, tarafsızlık ve ayrımcılık yapılmadan sağlanmalı ve siyasi mülahazalar ihtiyaç sahiplerine yardım yapılmasına engel olmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + 7 =