İranlı futbol antrenörü: Bir sporcu İslam Peygamberi’nin vasisi İmam Ali’yi-as – kendine örnek alırsa hayatta başarılı olur

İranlı futbol antrenörü: Bir sporcu İslam Peygamberi’nin vasisi İmam Ali’yi-as – kendine örnek alırsa hayatta başarılı olur

İranlı futbol antrenörü, tüm sporcuların, İslam Peygamberi’nin-saa- vasisi Hz. Ali (as)’ın davranış ve karakterini işlerinin başına koyması gerektiğini belirterek, insan biliminin Hz. Ali’nin (as) pratik yaşamının önemli bir parçası olduğunu söyledi.

İslam Peygamberi’nin halefi ve Kur’an-ı Kerim’de adı geçen Ehl-i Beyt’ten biri olan ve dünya Şii müslümanların ilk imamı olan Hz Ali bin Ebu Talib (as), gençlik yıllarından itibaren sevgili İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (saa) tarafından yetiştirildiler.

O hazret İslam’a inanan ilk kişiydi ve İslam’ın yayılması ve tanıtılmasının her aşamasında Peygamber Efendimiz’in (saa) asıl yardımcısı olarak bilinirdi.

İran milli ve kulüp futbol kalecilerinin antrenörü Muhsin Seyyedi, Hz. Ali’nin (as) pehlivanlık özelliği hakkında “Hz. Ali (as), kendini tanıma ve antropolojinin boyutları açısından mükemmel bir modeldir.” diye kaydetti.

“Hz Ali (as), herkesin andığıve hatırladığı insanlığın çözümlerini davranışlarıyla defalarca göstermiştir.” diyen Seyedi “Hz.Ali (as), başta sporcular olmak üzere tüm dünya insanları için çok güzel bir rol modeldir. Bir sporcu o hazretin yol ve metodunu hayatında uygularsa mutlaka başarıya ulaşır.” vurgusunda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − 1 =