İranlı doktor Lübnan’da şehit düştü

İranlı doktor Lübnan’da şehit düştü

Lübnanlı yaralılara yardım için bu ülkeye giden İranlı doktor Siyonist rejimin saldırısı sonucu şehit düştü. Dışişleri Bakanlığı olaya tepki gösterdi.

İranlı doktor “Ali Heyderi” bir süre önce dini ve insani görevini yerine getirmek ve ihtiyaç sahiplerine tıbbi yardımda bulunmak için gittiği Beyrut’ta Siyonist rejimin aracına düzenlediği İHA’lı saldırı sonucu şehit düştü.

İran Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin Lübnan’a İHA’lı saldırısında şehit düşen İranlı doktor Ali Heyderi’nin şehadetine tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin barbar saldırısı sırasında İranlı doktor Ali Heyderi’nin şehadeti hakkında şu açıklamada bulundu:

“Bismillâhirrahmanirrahim

Allah yolunda öldürülenleri ölü saymayın, bilakis Rableri katında diridirler.

İran Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin Lübnan’a İHA’lı saldırısında şehit düşen İranlı doktor Ali Heyderi’nin şehadeti sebebiyle, İran ve Lübnan halkına, dünyanın diğer hür insanlarına ve şehidin ailesine, başsağlığı dileklerini iletiyor.

İsrail’in Lübnan’a ve Gazze’ye düzenlediği bombardımanlarda uluslararası anlaşma ve sözleşmelerce korunan hastanelerin yanı sıra sağlık ve acil yardım ekiplerini de hedef alıyor.

Siyonist rejimin bu eylemi, hastanelere, tıp merkezlerine, doktorlara ve sağlık personeline yönelik saldırıların yasaklanmasına ilişkin 1949 Cenevre Sözleşmelerinin açık bir ihlalidir ve savaş suçu olarak kabul edilmektedir.

İran Dışişleri Bakanlığı, işgalci rejimin bu savaş suçunu şiddetle kınayarak, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Dünya Sağlık Örgütü de dahil olmak üzere yetkili kurum ve kuruluşların, uluslararası insani hakların tekrarlanan ağır ihlallerini ve Gazze ve Lübnan’daki hastanelere ve sağlık personeline yönelik saldırı vakalarını belgeleme görevini vurguluyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − thirteen =