İran’ın Yeni Cumhurbaşkan’ının Yemin Töreni 100’den Fazla Ülke Katılımıyla Gerçekleşti

İran’ın Yeni Cumhurbaşkan’ının Yemin Töreni 100’den Fazla Ülke Katılımıyla Gerçekleşti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran’ın 13’üncü Hükümet Başkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi’nin göreve başlama töreni, İslam Şura Meclisi’nde yerli ve yabancı yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fars Haber Ajansı’nın meclis muhabirinin bildirdiğine göre, İran’ın 13’üncü Hükümet Başkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi’nin göreve başlama töreni bugün askeri ve ulusal yetkililerin yanı sıra askeri ve ulusal yetkililerin de katılımıyla yapıldı.

Ülkesinin nükleer programının barışçıl olduğunu söyleyen Reisi, “İmam Hamanei’nin fetvası uyarınca nükleer silahı dini açıdan haram kabul etmektedir. Nükleer silahın İran’ın savunma stratejisinde yeri yoktur. Baskı ve yaptırım siyaseti İran’ı yasal hakkından vazgeçiremeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Halkın kendilerinden dünya ile yapıcı ilişkiler beklediğini kaydeden Reisi, “İran’a yönelik yaptırımlar sona ermelidir. İran, yaptırımların kaldırılması için her diplomatik planı destekleyecektir.” dedi.

Tahran’ın bölgedeki gücünün güvenliğe hizmet ettiğini savunan Reisi, “İran’ın bölgesel potansiyeli sadece baskıcı güçlerin tehditlerine karşı kullanılmaktadır. Bölgesel krizler milletlerin hukuku esas alınarak çözülmelidir. Dış güçlerin müdahalesi bölgedeki hiçbir sorunu çözmez ve bu aslında sorunun bizzat kendisidir.” görüşlerini paylaştı.

İran dış siyasetinin en temel önceliğinin “komşu ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesi” olacağını belirten Reisi, bölge ve komşu ülkelere kardeşlik elini uzattığını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + nineteen =