İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı Reisi, Rusya Duma Başkanı İle Görüştü

İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı Reisi, Rusya Duma Başkanı İle Görüştü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, Perşembe günü öğle saatlerinde Rusya Devlet Duma Başkanı Vyacheslav Volodin ile yaptığı görüşmede İran-Rusya ilişkilerinin hacmini iyi ancak yetersiz olarak nitelendirdi ve Tahran-Moskova ilişkilerinin yeni bir dönem ve kapsamlı gelişimi için temel adımlar atılması gerektiğini söyledi. .

İran ve Rusya arasındaki işbirliğinin tek taraflılığa karşı etkili ve caydırıcı bir faktör olabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, işbirliğini en üst düzeye çıkarmak için iki ülke arasındaki kapsamlı işbirliği belgesinin tamamlanmasını umduğunu ifade etti.

“İki ülke arasındaki ilişkilerin kapsamlı bir şekilde genişlemesinin önünde hiçbir engel yok” dedi.

Rusya Devlet Duma Başkanı Vyacheslav Volodin de kendisini ve Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’i 13. hükümet ve ülkemizin Cumhurbaşkanı için elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik ederek, iki ülke arasındaki her alanda işbirliğinin geliştirilmesi gereğini ve Rusya Parlamentosu’nun ” İran ve Rusya arasındaki kapsamlı işbirliğine ilişkin belgeyi sonuçlandırma teklifiniz Sayın Putin’e iletilecektir.” dedi.

Rusya Devlet Duması Başkanı, ülkesinin her zaman çeşitli alanlarda İran ile ilişkilerin genişletilmesini desteklediğini belirterek, “İki ülke arasındaki ilişkiler hala istenilen düzeyden uzak ve bu çerçevede üzerime düşeni yapacağım.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 + 3 =