İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı: Komşularımızla Olan İlişkilerimize Daha Çok Önem Vereceğiz

İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı: Komşularımızla Olan İlişkilerimize Daha Çok Önem Vereceğiz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran’ın yeni cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ilk basın toplantısında iç ve dış politikaya dair mesajları verdi.

Reisi, İran’ın dış politikasının nükleer anlaşmayla sınırlı kalmayacağını söyledi; ABD’nin Tahran’a yönelik tüm yaptırımlarını kaldırmakla yükümlü olduğunu belirtti.

Reisi, “Dış politikada tüm ülkelerle geniş ve dengeli bir etkileşim izliyoruz. Ulusal çıkarların garanti altına alındığı her türlü müzakereyi destekliyoruz” dedi.

Reisi ayrıca, Nükleer anlaşmanın fiilen geçersiz hale gelmesinin tek sorumlusunun ABD olmadığına, Trump’ın çekilmesinin ardından AB’nin de anlaşma uyarınca üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmediğine dikkat çekti.

Reisi İran’ın Suudi Arabistan ile ilişkilere ilişkin izleyeceği politika hakkında, “Başta komşu ülkeler olmak üzere tüm dünya ülkeleriyle ilişki kuracağımızı ilan ediyorum. Önceliğimiz komşularımız olacak. Suudi Arabistan’a gelince de iki ülkenin büyükelçiliklerinin yeniden açılması için bizim tarafımızdan herhangi bir engel yok ve bunu daha önce de duyurmuştuk. Şimdi de Suudi Arabistan ve diğer bölge ülkeleriyle ilişki ve diyalog kurmak için herhangi bir engel olmadığını ilan ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bir gazetecinin, ‘’Bazı İsrailli yetkililer sizi İran’ın en tehlikeli cumhurbaşkanı olarak kabul etti, ne düşünüyorsunuz? ‘’ sorusuna Reisi, ‘’Filistin’in sahibi Filistinliler. Siyonist rejim bizden önce Filistinlilerden korkmalı. İslam Cumhuriyeti her zaman mazlumların destekçisi olmuştur. Filistin ezildi ve biz Filistin’i destekliyoruz.’’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − fourteen =