İran’ın işçilerin haklarını yükseltme alanındaki girişimleri

İran’ın işçilerin haklarını yükseltme alanındaki girişimleri

İran İslam Cumhuriyeti İnsan Hakları Komitesi Sekreteri Kazım Garibabadi, bu örgütün kurucu üyelerinden biri olarak İran’ın rolüne değinerek, Tahran’ın işçilerin haklarını destekleme ve güçlendirme girişimlerini anlattı.

İran İnsan Hakları Komitesi Sekreteri, Cenevre’de Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Müdürü Gilbert F. Hongbo ile yaptığı görüşmede, İran’ın bu örgüte verdiği önem ve onun siyasi olmayan yapısına değinerek, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün hala siyasi olmayan ve teknik yaklaşımına devam etmekte olduğunu belirtti.

Görüşmede İranlı yetkili, İran’ın işçileri ve ailelerinin haklarını destekleme ve güçlendirme çaba ve girişimlerine dikkat çekti.

İran Yargı Erki Başkanı Uluslararası İşler Yardımcısı ayrıca, İran’a karşı tek taraflı yaptırımlar ve işçiler ve aileleri başta olmak üzere bu yaptırımların halkın hayatı üzerindeki etkilerine değinerek, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün bu konuya özel önem vermesini istedi.

Garibabadi ayrıca gasıp Siyonist rejimin Gazze’deki suçları ve katliamlarını kınayarak, işçiler dâhil masum ve savunmasız insanların şehadetine yol açan bu tür barbarca girişimlere karşı Uluslararası Çalışma Örgütü’nün ciddi şekilde müdahale etmesini istedi.

Garibabadi ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti ile Uluslararası Çalışma Örgütü ilişkilerinin gelişmesi için Tahran’ın hazır olduğunu belirtti.

Görüşmede Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Müdürü, İran İslam Cumhuriyeti’nde yapılan girişimler ve Tahran’ın bu örgüte verdiği desteği takdir ederek, Gazze’deki vahim durum ile ilgili Uluslararası Çalışma Örgütü’ne bir rapor sunulduğunu kaydetti.

Hongbo ayrıca İran ile bu örgütün ilişkilerinin gelişmesini memnuniyetle karşılayarak, yakın gelecekte İran’a gelmek istediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × two =