İran’ın BRICS üyeliği ABD’nin tek taraflılık politikasının sonu

İran’ın BRICS üyeliği ABD’nin tek taraflılık politikasının sonu

İran Ekonomi ve Maliye bakanı, İran’ın BRİCS üyeliğinin ABD’nin tek taraflılık politikasının son noktası olduğunu belirtti.

İran Ekonomi ve Maliye Bakanı Seyid İhsan Handuzi Pazartesi günü Tahran sergilerinin daimi yerindeki “Hizmet Rivayeti” sergisinin oturum çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında, İran Basın muhabirinin sorusuna yanıt olarak, İran’ın yabancı ülke işleriyle  ilgili muhtelif davaları  olduğuna işaret ederek,  “Onüçüncü Hükümet’in çalışmalarına başlamasıyla birlikte birkaç dava daha eklendi. açıklamasında bulundu. 

İran Ekonomi Bakanı  sözlerine  şunları ekledi: Dış politika davaları doğrultusunda İran’ın diğer ülkelerdeki bloke paralarının serbest bırakılması, Şangay ve BRICS’e üyelik konusu sonuçlandırıldı.

Handuzi şu vurguda da bulundu: Batı’nın yasadışı yaptırımlarına rağmen İran’ın BRICS’e kabul edilmesi, Amerikan tek taraflılığının etkinliğinin azalmasına yol açacaktır.

İran Ekonomi Bakanı şunları söyledi: Yükselen güçlerin temeli İran ekonomisiyle çalışmaktır ve İran İslam Cumhuriyeti de yatırımcıların yabancı yatırım yoluyla ülkeye girmesi için yeni yollar yaratmaya çalışıyor.​

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − ten =