İran’ın BM temsilcisi Yemen’e yönelik Amerikan ve İngiliz askeri saldırganlığını kınadı

İran’ın BM temsilcisi Yemen’e yönelik Amerikan ve İngiliz askeri saldırganlığını kınadı

İran’ın BM’deki temsilciliği, ABD ve İngiltere öncülüğünde Yemen’e yönelik askeri saldırıyı kınayarak ABD ve Britanya’nın yasa dışı eylemlerine uluslararası yasalara göre izin verilmediğini kaydetti.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti’nin BM’deki temsilcisi Cuma günü şunları söyledi:

“Bu sebepsiz savaş, Yemen’in egemenliğini, uluslararası yasaları, BM Tüzüğü ve Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal etmekte, bölgenin barış ve güvenliğini tehlikeye atmaktadır.

İran’ın Birleşmiş Milletler’deki temsilciliği şunları da ekledi:

” Amerika Birleşik Devletleri ve Britanya’nın yasa dışı eylemlerine uluslararası yasa veya BM Güvenlik Konseyi’nin 2722 sayılı Kararı kapsamında izin verilmemektedir. Rusya’nın kararda değişiklik yapmasına karşı çıkmaları, önceden planlanmış bir karara ve bu saldırganlığa yönelik niyete işaret ediyor.”

10 Ocak 2024’te BM Güvenlik Konseyi, Kızıldeniz’deki saldırılara ilişkin ABD ve Japonya’nın Yemen’e karşı önerdiği 2722 sayılı kararı, bu saldırıların ana nedeni ve Washington’un Gazze’nin bombalanmasında İsrail rejimine verdiği destek belirtilmeden onayladı.

Bu kararname, Kızıldeniz ve bölgede gerilimin tırmanmasını önlemek için itidal çağrısında bulunuyor ve tüm taraflara, diyaloğu ve Yemen barış sürecini desteklemek de dahil olmak üzere krizi sona erdirmek için diplomatik çabaları güçlendirme çağrısında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 7 =