İran’ın 28. Maskat Kitap Fuarı’ndaki varlığı

İran’ın 28. Maskat Kitap Fuarı’ndaki varlığı

İran İslam Cumhuriyeti, Umman’ın başkenti Maskat’ta düzenlenen 28. Kitap Fuarı’nda binden fazla kitabı tanıttı.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre 28. Uluslararası Maskat Kitap Fuarı, Umman Krallığı  Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Muhammed bin Said El Moammeri, İran İslam Cumhuriyeti’nin Maskat Büyükelçisi Musa Ferheng ve bir grup Ummanlı ve yabancı vatandaşının katılımıyla açıldı ve İran İslam Cumhuriyeti binden fazla kitabının tanıtıldığı bu etkinliğe katıldı.

İran İslam Cumhuriyeti 9. kez katıldığı 28. Uluslararası Maskat  Kitap Fuarı’nda  binden fazla dini kitabı, eski ve çağdaş edebiyat, İran araştırmaları, Fars dili eğitimi, din, çocuk ve gençlik alanlarındaki kitapların Arapça tercümelerini sergiledi. 

İran standının  bu dönemdeki özel görünümü, Allah’ın sözleri ve Filistin’de yaşanan son olaylarla ilgili konularda çeşitli eser ve araştırmaların sunulmasıdır. İran standının tasarımı da basın endüstrisinin bileşenleri fikrine dayanıyor.

Sorunlara ve yaptırımlara rağmen İran’ın basın  endüstrisi güçlüdür ve geçmiş medeniyetlerdeki kitap üretim geleneğinin devamı olarak kabul edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + seven =