İran’dan “Nakba Günü” Münasebetinden Dolayı Açıklama

İran’dan “Nakba Günü” Münasebetinden Dolayı Açıklama

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Korsan Siyonist rejimin kuruluş yıldönümü – sefalet günü arifesinde bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “14 Mayıs 1941, Filistin topraklarının ana sahiplerinin Siyonist işgalciler ve işgalciler tarafından işgali, katliamı ve yerlerinden edilmeleri ve Filistin halkının doğal ve temel haklarının yaygın bir şekilde ihlal edilmesine yönelik sistematik bir sürecin başlangıcını kınanarak anılmaktadır” denildi.

Açıklamada, “Bu tarihten itibaren, cani Siyonistler, bazı Batılı güçlerin desteğiyle, silah zoruyla, cinayet ve yağmalama yoluyla Kutsal Filistin Topraklarını gasp ettiler ve Batı Asya’da kalıcı bir güvensizlik ve bu güne kadar devam eden bölge istikrarsızlığının temellerini attılar.

Açıklamada, “Nekba Günü’nün yıldönümü bir kez daha, dünya hükümetlerine ve uluslarına, mazlum Filistin halkının haklarını savunmak için insani ve yasal bir görevin gerekliliğini ve uluslararası örgüt ve kurumların sorunlardan birini çözmedeki başarısızlığını vurgulamaktadır.

Siyasi dünya, özellikle gaspçı Siyonist rejimin Filistin ve Kudüs’teki dini yerleri ve İslami kutsal yerleri kutsallaştırmaya ve evsiz Filistinlileri katletmeye başladığı bu günlerde ortaya çıkıyor. Allah’ın yardımıyla, Filistin direnişini dişkıran cevabını vermiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 − six =