İran’dan İslam Ülkelerine çağrı: Gelin el ele verelim!

İran’dan İslam Ülkelerine çağrı: Gelin el ele verelim!

İran Sağlık Bakanı Behram Aynullahi’nin mesajı ses getirdi: İslam ümmetinin sağlık sorunlarını halletmek için gelin ele verelim ve emperyalist düşmanlar karşısında hep birlikte hareket edelim!

İran İslam Cumhuriyeti Sağlık, Tedavi ve Tıp Eğitimi Bakanı bir mesaj yayınlayarak İslam ülkelerinin sağlık bakanlarını Kurban Bayramı’nın gelişinden dolayı kutladı ve Müslümanların sağlık sistemleri arasındaki işbirliğinin artması umudunu dile getirerek; Müslüman ülkeler arasında işbirliğinin gereğince artmasının,İslam ümmetinin sağlığını da iyileştireceğini vurguladı. 

İran Sağlık Bakanı, İslam Ümmeti’nin sağlığını iyileştirmek için ortak işbirliğine vurgu yaptı

İran Sağlık Bakanı Behram Aynullahi, bir mesajda, İslam ülkelerinin sağlık bakanlarını Kurban Bayramı münasebetiyle kutladı ve Müslüman ülkelerin sağlık sistemlerinin artan işbirliğine umut olduğunu dile getirdi. İran sağlık bakanı, “İslami etkileşim bize, Haccın temel amaçlarından ve felsefesinden birinin, bugün İslam ümmetinin temel ihtiyacı olan Müslümanlar arasında anlayış oluşturmak ve kardeşliği güçlendirmek olduğunu öğretiyor.” dedi.

İran Sağlık Bakanı, İslam ülkelerinin sağlık sistemleri arasında etkin ve yapıcı işbirliği ortamının güçlendirilmesinin, sağlık ve tedavi alanında bölgesel ve uluslararası sorunların çözümüne yardımcı olmada önemli bir rol oynadığını belirterek, şunları kaydetti: ”Şüphesiz ki ikili ve bölgesel ilişkiler geliştirilmektedir ve İslam ümmeti arasında hastalıkların önlenmesi ve kaliteli ve adil sağlık hizmetlerinin sunulmasına dayalı yeni düzenlemelerin gerçekleştirilmesi için sağlık sistemlerinin çok taraflılığı bir zorunluluktur.”

 Mesaj metni:

Cenâb-ı Hakk’ın iradesine kulluk, teslimiyet ve rızanın bayramı olan Kurban Bayramı ve Hac İbrahimi, samimiyetin, birliğin merkezi ve Müslümanların birlik ve beraberliğinin bir tecellisidir.

 İslami etkileşim bize, Haccın temel amaçlarından ve felsefesinden birinin, bugün İslam ümmetinin temel ihtiyacı olan Müslümanlar arasında anlayış oluşturmak ve kardeşliği güçlendirmek olduğunu öğretir.

İslam ülkelerinin sağlık sistemleri arasında etkin ve yapıcı işbirliği ortamının güçlendirilmesi, sağlık ve tedavi alanında bölgesel ve uluslararası sorunların çözülmesine yardımcı olmada önemli bir rol oynamakta ve İslam toplumlarında tıp bilimlerinin geliştirilmesi için araçlar sağlamaktadır.

Günümüzde İslam ümmeti arasında hastalıkların önlenmesi, kaliteli ve adil sağlık hizmetlerinin sunulmasına dayalı yeni düzenlemelerin gerçekleştirilmesi için ikili, bölgesel ve çok taraflı sağlık sistemi ilişkilerinin geliştirilmesi kuşkusuz bir zorunluluktur.

Lütfen Büyük Bayramın gelişi vesilesiyle içten tebriklerimi kabul edin. Bu bayramın bereketiyle Müslüman ülkelerin sağlık sistemlerinin artan işbirliğinin İslam ümmetinin sağlığını iyileştireceğini umuyorum. KYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − one =