İran’da kanser tedavisinde yeni yöntem uygulanıyor
İran Royan Araştırma Enstitüsü araştırmacısı, kanser tedavisine yönelik virüslerin onkolitik özelliğini duyurdu.
İran İslam Cumhuriyeti’nin son yıllarda sağlık ve tedavi alanında kaydettiği ilerleme, İran’ın ülkeler tarafından bölgenin tıp merkezlerinden biri olarak görülmesine neden olmuştur. İran’ın kemik iliği nakli ve kısırlık tedavisinde önde gelen üç ülke arasında yer alması, ortopedi ve organ nakli alanında dünyada dördüncü sırada yer alması, İran’ın tıp alanındaki ilerlemeleri arasında yer alıyor. Ayrıca İran, bazı hastalıklar için gerekli olan ilaçların üretiminde dünyada yedinci, koklear implantasyonda ise dünyada ilk beş ülke arasında yer alıyor.
İranpress Haber Ajansı’nın haberine göre, Royan Enstitüsü Genetik Araştırma grubu üyesi ve İran’da kısırlık alanında genom bilimi uzmanı olan “Mehdi Tutunchi” şunları söyledi: Onkolitik virüslerle insan vücudundaki kanser hücreleri yok edilir.
Royan Araştırma Enstitüsü’nün bu araştırmacısı, virüslerin onkolitik işlevi hakkında şunları ekledi: Onkolitik virüsler, kanser hücrelerini enfekte eden virüsler olarak bilinir. Çünkü kanser hücrelerinin içinde büyüyorlar ve orada hızla çoğalıyorlar. Hücreleri parçalayarak ve aynı zamanda hücre içeriğini bağışıklık sistemine maruz bırakarak sonunda hücreleri yok ederler.