İran video oyununun küresel arenada parlayışı

İran video oyununun küresel arenada parlayışı

İranlı bilgi tabanlı şirket, savaş karşıtı bir video oyunu yaparak bilinen uluslararası festivallerden çeşitli ödüller kazandı.

Bilgi tabanlı şirketin üyesi Mehdi Sadri  “Babalık”, oyunun kör çocuğuna bakan bir baba rolünü üstlendiği savaş karşıtı bir oyundur.”açıklamasında bulundu.

Bu oyunun savaşın farklı insanların hayatları üzerindeki yıkıcı etkisini anlattığını söyleyen Sadri, şöyle konuştu:

“Bu oyun Orta Doğu’da geliştirildi ve savaş ortamının neden olduğu korkuyu ortadan kaldırmak için çocuğa sarılma mekanizması da dahil olmak üzere, kör çocuğa bakım için çeşitli mekanizmalar yerleşiktir.”

Pardis Teknoloji Parkı’nın elit teknoloji geliştirme merkezinde bulunan bilgi tabanlı şirketinin bu üyesi, bu oyunun kazandığı ödüllere de işaretle “Busan Indie Connect Festival 2022’de en iyi anlatı ve en iyi sosyal etki dalında iki ödül de dahil olmak üzere uluslararası alanda birçok ödül kazandı.”ifadelerine dikkat çekti.

Sadri, Indie Cup Europe Festival ve Indie X 2023’te ödül almanın Banalık’ın  uluslararası alanda kazandığı diğer ödüllerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Bilgi tabanlı firmasının bir üyesi, bu oyunun aynı zamanda “Krakow, Polonya” teknoloji parkının Digital Dragons etkinliğinde bu hızlandırıcının tarihindeki en iyi oyun seçildiğine dikkat çekerek “Bu oyun Microsoft tarafından da fark edildi ve şirketin ID@XBOX oyunlarından biri olarak seçildi.”diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × four =