İran ve Türkiye’nin Sayıştay başkanları komşularıyla bilgi alışverişi ve işbirliğine vurgu yaptılar

İran ve Türkiye’nin Sayıştay başkanları komşularıyla bilgi alışverişi ve işbirliğine vurgu yaptılar

 İran ve Türkiye Sayıştay Başkanları, Sayıştay’ın misyonunun sadece denetlemek olmadığını, aynı zamanda analiz yapmak ve yönetimin iyileştirilmesine yardımcı olmak olduğunu, bu alanda komşularımızla bilgi alışverişi ve işbirliği yapmamız gerektiğini vurguladılar.

ECOSAI’nin 27. Yönetim Kurulu toplantısı kapsamında Seyid Ahmed Destgeyb, Türk mevkidaşı Metin Yener ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki dostane ve yakın ilişkilere ve teknik gelişmelerin arttığına dikkat çekti ve iki kurumun arasındaki denetim ve etkileşimler ile Tahran-Ankara arasındaki temasların çeşitli alanlarda arttığını vurguladı. 

İran’ın Denetim Bürosu başkanı (Sayıştay) ayrıca İran Denetim Bürosu’nun başta Sena sistemi (elektronik izleme sistemi) olmak üzere çeşitli teknolojilerden faydalanmasını istedi ve çeşitli alanlarda tecrübe alışverişinde bulunulmasını talep etti.
Türkiye Sayıştay Başkanı, iki ülke ve iki kurumun ortak yönlerini önemli olarak değerlendirerek şunları söyledi: “İran İslam Cumhuriyeti Sayıştayı, Türkiye için birçok açıdan özel bir önem taşıyor. İran ve Türkiye sayıştay kurumunun ECO’nun kurucuları arasında yer alması da buna dahildir.” 

Metin Yener, kadim tarihe ve zengin kültüre sahip her iki ülkenin de benzer kurumlara sahip olduğunu ve son olarak bu iki ülkenin İslam ülkeleri olarak ortak iş birliği yapma kapasitelerinin yüksek olduğunu söyledi.
İran ve Türkiye, yeni buluşlar ve teknoloji alanında geniş düzeyde işbirliği yapabilir ve bu toplantılarda yaratılan fırsatlardan yararlanarak işbirliği çerçevelerini belirleyebilir.
Taraflar, bu toplantıda Sayıştay’ın misyonunun sadece denetleme değil aynı zamanda analiz yapmak ve iyi yönetime yardımcı olmak olduğunu, bu alanda komşularımızla bilgi alışverişinde bulunmamız ve işbirliği yapmamız gerektiğini vurguladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 17 =