İran ve Hollanda dışişleri bakanları ikili ilişkileri görüştü

İran ve Hollanda dışişleri bakanları ikili ilişkileri görüştü

İran İslam Cumhuriyeti ve Hollanda dışişleri bakanları Cuma gecesi yaptıkları telefon görüşmesinde ikili ilişkilerin son durumu ve bölgedeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

IRNA’ya göre; Hollanda Dışişleri Bakanı bayan Haneke Bruins Slot , telefon görüşmesinde İran’la tarihi ilişkilere değinerek Kerman’daki terör eylemini kınadı. 
Hollanda dışişleri bakanı, ülkesinin Irak’ın Kürdistan bölgesindeki teröristlere yönelik operasyona ilişkin tutumuna değinerek, iki taraf arasında itidal sağlanması gerektiğini vurguladı.
Hüseyin Emir Abdullahiyan sözkonusu telefon görüşmesinde Hollanda’nın terörle mücadelede uygun ve etkili eylemde bulunmasının gerekliliğini vurgulayarak, İran’da masum halkın şehit olmasına yol açan bazı terör operasyonlarının planlanma ve icra merkezinin, Irak Kürdistanı merkezli casusluk ve terörün karargâhı olduğunu belirtti ve “elbette İran İslam Cumhuriyeti’nin terörizmle etkili bir şekilde mücadele etme eylemi, uluslararası hukuk ve meşru savunma çerçevesine dayanmaktadır.” dedi.
Emir Abdullahiyan, Hollanda tarafının açıklamalarına yanıt olarak şunları söyledi:   Kuzey Irak’taki Mossad terör karargahında bir çocuğun öldürüldüğüne dair elimizde bir belge yok, fakat Hollanda hükümetinin dikkatini Gazze’de binlerce Filistinli kadın ve çocuğun katledildiği soykırıma çekiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + 15 =