İran ve dünyanın diğer ülkelerinde Uluslararası “Hüseyni Süt Bebekler” konferansının düzenlenmesi

İran ve dünyanın diğer ülkelerinde Uluslararası “Hüseyni Süt Bebekler” konferansının düzenlenmesi

Muharrem ayının ilk Cuma günü ile eş zamanlı olarak İran’da ve dünyanın 45 ülkesinde anne ve çocukların katılımıyla 22’nci Hüseyni Süt Bebekleri töreni düzenlendi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Müslüman ve inançlı İranlı kadınlar, İslam ülkeleri ve dünyanın bazı ülkelerindeki diğer kadın ve annelerle birlikte Muharrem ayının ilk Cuma günü Gazzeli annelerin anısına “Hüseyini Süt Bebekleri ve Gazzeli Çocukların Yası Konferansı”nı görkemli bir şekilde gerçekleştirdiler ve İmam Hüseyin’in (as) süt bebğini anarak, Gazze’nin mazlum çocuklarının yaslı annelerinin yüreklerine teselli oldular.

Dünya Hz Ali Asker’ın (as) Meclisi Sekreteri Davud Menafipur, şunları söyledi:

“Bu yıl 22. Dünya Hüseyni Süt Bebekleri Konferansı İran’da ve 45 ülkede 8.500’den fazla noktada düzenlendi.”

Bu yılki uluslararası “Hüseyini Süt Bebekleri” konferansı diğer yıllardan farklıydı ve Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde uyguladığı soykırım nedeniyle bu etkinliğin katılımcıları mazlum Filistinli anne ve çocukların acısını paylaşıyordu.

Bu törende on binlerce anne, çocuklarını Kerbela’nın 6 aylık bebeğine benzeterek, bugün Filistin’in modern çağda Kerbela’nın sembolü olarak bilindiğini ve Filistinli çocuklar ve annelerin ise gezegendeki en kötü insanlarla mücadele ettiğini duyurdular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − two =