İran ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarından Telefon Görüşmesi

İran ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarından Telefon Görüşmesi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran İslam Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanları bir telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki son sorunların sakin ve samimi bir ortamda diyalog ve işbirliği yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladılar.

Habere göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdullahyan ve Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov bir telefon görüşmesinde ikili ilişkilerdeki son gelişmeleri ele aldı.

Ülkelerin karşılıklı saygı ve bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğü ihtiyacına vurgu yapan Dışişleri Bakanları, Tahran ve Bakü’nün birbirleriyle uzun süredir devam eden bir ilişkisi olduğunu sözlerine ekledi. İki ülkenin ilişkilerinde yanlış anlaşılmaları önlemesi gerektiğini, ilişkilerini hızla doğru ve büyüyen yönde sürdürmenin faydalı olduğunu vurguladı.

Amir Abdullahian da bu telefon görüşmesinde Tahran’ın tırların transit sorununun çözülmesini beklediğini belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğine değinen Dışişleri Bakanı, Tahran ve Bakü’nün düşmanları olduğunu ve iki tarafın düşmanlara iki ülke arasındaki ilişkileri bozma fırsatı vermemesi gerektiğini, endişelerin diyalog ve işbirliği yoluyla çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da bu telefon görüşmesinde İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkileri dostane olarak nitelendirdi ve dost ülkelerle ilişkilerin Azerbaycan Cumhuriyeti için bir öncelik olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × five =