İran, uluslararası toplumun İsrail rejiminin suçlarına karşı eylemsizliğini eleştirdi

İran, uluslararası toplumun İsrail rejiminin suçlarına karşı eylemsizliğini eleştirdi

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, uluslararası toplumun Siyonist rejimin suçlarına karşı eylemsiz kalmasını eleştirerek, bu sessizliğin sonucunun Birleşmiş Milletler’in itibarsızlaştırılması olduğunu söyledi.

Nasır Ken’ani Çafi, sosyal ağ “X” sayfasında, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki Cebaliya kampında yerinden edilmiş insanların yaşadığı okula barbarca saldırısını ayrıca Lübnan’ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlal edilmesini ve Beyrut’un güney banliyölerine düzenlenen hava saldırısını kınadı.

Ken’ani, uluslararası toplumun İsrail’in suç rejimine ve onun Filistin ve Lübnan’daki savaş suçlarına karşı eylemsizliğinin sonucunun suçun ve kötülüğün normalleşmesi ve Birleşmiş Milletler’in, uluslararası hukuk, uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin itibarsızlaşması, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik artan ve onarılamaz tehditlere neden olmaktan başka bir şey olmadığını söyledi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) başsavcısı “Karim Khan” daha önce mahkemenin, sivillerin kasıtlı olarak hedef alınması da dahil olmak üzere Siyonist rejimin üst düzey yetkililerini çeşitli suçlamalardan tutuklamaya çalıştığını açıkladığı bir dönemde Siyonist rejimin Gazze’de işlediği suçlara karşı dünyanın sessizliği devam ediyor.

Mahkeme İsrail’in Filistin topraklarındaki savaş suçlarıyla ilgilenme yetkisine sahip olduğunu doğrulayan Karim Khan, Uluslararası Ceza Mahkemesi hakimlerinden İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Savaş Bakanı Yoav Galant hakkında derhal tutuklama emri çıkarmalarını istedi.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde bir yıl süren saldırı ve soykırımı sırasında 41.000’den fazla insan şehit oldu, 96.000’den fazla insan da yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − three =