İran, Siyonist Rejimi Macera Konusunda Uyardı

İran, Siyonist Rejimi Macera Konusunda Uyardı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran, İsrail rejiminin son tehditlerine yanıt olarak Çarşamba günü Birleşmiş Milletler’deki Güvenlik Konseyi başkanına bir mektup yazdı.

Mektupta, “İsrail rejiminin kışkırtıcı ve maceracı tehditlerinin sayısı ve yoğunluğu geçtiğimiz aylarda istikrarlı bir şekilde arttı ve endişe verici seviyelere ulaştı” denildi.

“İran’ın nükleer programına karşı operasyonel planların genişlediği ve İran’ın çeşitli alanlardaki yeteneklerini yok etme operasyonlarının her an devam edeceği” tehdidinde bulunan rejimin genelkurmay başkanı tarafından yapıldı.

Rejimin 2021’deki önceki tehditlerine karşı protestolarımız, 1 Şubat, 12 Nisan, 27 Ağustos ve 14 Eylül’de BM Güvenlik Konseyi’ne gönderdiğimiz mektuplara yansımaktadır, denildi.

İsrail rejiminin Birleşmiş Milletler’in kurucu üyelerinden birine karşı bu tür açık sistematik tehditleri, uluslararası hukukun, özellikle Birleşmiş Milletler Şartı’nın 2 (4). Maddesinin ağır ihlall olarak nitelendirilmiştir.

Mektupta ayrıca, ”İsrail rejiminin bölgedeki istikrarsızlaştırıcı uygulamalarının ve İran’ın nükleer programına karşı gizli operasyonlarının tarihi göz önüne alındığında, rejimin tüm tehditleri ve yıkıcı davranışlarını durdurmak için ele alınmalıdır.” deinildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − fifteen =