İran: Şehit Süleymani’nin Korkakça Öldürülmesi Davasında Adaleti Sağlamaya Kararlıyız

İran: Şehit Süleymani’nin Korkakça Öldürülmesi Davasında Adaleti Sağlamaya Kararlıyız

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İnsan Hakları Konseyi’nin Cenevre’deki toplantısında, İran Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Misyonu Başkan Yardımcısı Aliabadi, uluslararası suçların cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı. İran ulusu, büyük terörle mücadele kahramanı General Kasım Süleymani’nin ve maiyetinin ABD tarafından gerçekleştirilen suikastının korkakça suçunun faillerini adalete teslim etmeye kararlıdır.

Habere göre, Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdullahian geçtiğimiz günlerde Tahran’da Şehit Süleymani Suikastı ve beraberindekilerin Uluslararası Hukuki ve Uluslararası Kovuşturulmasından Sorumlu Uluslararası Komite toplantısında davanın takip edilmesini ve devlet teröristlerinin adalete teslim edilmesini vurguladı.

Cenevre’deki BM İnsan Hakları Konseyi’ne “Gerçeğin, Adaletin, Tazminatın Güçlendirilmesi ve Suçların Tekrarlanmamasının Sağlanması” konulu konuşma yapan İran temsilcisi, dayatılan savaş sırasında destek ve yardımlarıyla İran halkına karşı işlenen suçlara da değindi.

Ayrıca, İran’ın Birleşmiş Milletler Temsilci Yardımcısı, ABD ve müttefiklerinin Afganistan’daki yirmi yıllık işgaline atıfta bulunarak, işgalcilerin bu 20 yıl boyunca insan hakları ve uluslararası insancıl hukuku ağır ihlal ederek işledikleri suçların soruşturulması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + twelve =