İran ilk 10 çelik üreticisi ülkeler arasında 3 sıra yükseldi

İran ilk 10 çelik üreticisi ülkeler arasında 3 sıra yükseldi

Dünya Çelik Birliği’nin yeni istatistiklerine göre İran İslam Cumhuriyeti, dünya çelik üretiminde üç sıra yükselerek yedinci sıraya geçti.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Dünya Çelik Birliği’nin yeni istatistikleri, İran İslam Cumhuriyeti’nin Mayıs 2024’te 3,3 milyon ton çelik ürettiğini gösteriyor. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre %2,1 daha fazla.

Ayrıca İran’ın çelik üretimi bu yılın ilk beş ayında 14 milyon tona ulaştı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre %9,1 oranında artış gösterdi.

İran İslam Cumhuriyeti, Ocak ayında çelik üretiminde dokuzuncu sırada yer alırken, Şubat ayında tekrar onuncu sıraya geriledi; Mart ve Nisan aylarında ise Brezilya ile aynı üretime rağmen daha düşük üretim artışı nedeniyle onuncu sıraya yerleşti. Ancak Mayıs ayında Türkiye, Almanya ve Brezilya’yı geride bırakarak yedinci sıraya yükseldi.

Batı Asya bölgesindeki çelik üretiminin %64’ünden fazlası İran’a aittir. İstatistiklere göre dünyanın en büyük üç çelik üreticisi Çin, Hindistan ve Japonya’dır; bunları Amerika, Rusya, Güney Kore, İran, Türkiye, Almanya ve Brezilya takip etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + seven =