İran ile Türkiye arasında elektrik ticareti başladı

İran ile Türkiye arasında elektrik ticareti başladı

İran Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi (Tavanir) Genel Müdürü, İran ile Türkiye arasında elektrik ticaretinin başladığını duyurdu.

İRNA’nın haberine göre, “Mustafa Recebi Meşhedi” dün  siber uzaydaki sayfasında Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Ankara’da yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak şunları yazdı: Taraflar, iki ülke arasındaki elektrik ticaretinin sonuçlandırılması gereğini vurguladılar iki ülke arasında elektrik alışverişinin bir an önce işletme ve uygulama aşamasına geçilmesi kararlaştırıldı.

Recebi Meşhedi ayrıca şunları kaydetti : “İki ülke arasında elektrik ve enerji alanında ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda bir toplantı yapıldı ve elektrik borsasının geliştirilmesine ilişkin görüş alışverişlerinde bulunuldu.  Kapasiteler ve iki ülke arasında elektrik ticaretinin başlatılması kararının alındığını sözlerine ekleyen Meşhedi, Türkiye’deki HVDC istasyonu BTB One’ın inşası ve tamamlanması ve 500 megawatt kapasitesi dikkate alınarak, elektrik borsasının en kısa sürede devreye alınmasına karar verildi. Bu istasyon aracılığıyla iki ülkenin en yüksek elektriğini sağlamayı hedefliyoruz açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × two =