İran ile Suudi Arabistan arasında hava taşımacılığı alanında iş birliğinin genişletiliyor

İran ile Suudi Arabistan arasında hava taşımacılığı alanında iş birliğinin genişletiliyor

Suudi Arabistan’ın Tahran Büyükelçisi ve İran İslam Cumhuriyeti Sivil Havacılık Teşkilatı başkanı yaptıkları görüşmede, iki ülke arasındaki hava taşımacılığı işbirliğinin genişletildiğini vurguladı.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Sivil Havacılık Teşkilatı Başkanı Hüseyin  Purferzane dün Tahran’da Suudi Arabistan Büyükelçisi Abdullah Bin Suud El Anzi ile yaptığı görüşmede hava taşımacılığı işbirliğinin genişletilmesi, yolcu ve turist uçuşlarının yanı sıra ticari uçuşların kolaylaştırılması konusunu ele aldı.

Geçtiğimiz günlerde İran İslam Cumhuriyeti’nin Suudi Arabistan’ın Cidde Başkonsolosu “Hasan Zernegar”, şehrin havalimanları yönetim kurulu başkanı “Raid İbrahim El Medihim” ile yaptığı görüşmede, İki ülke arasında hava taşımacılığı alanında işbirliğinin geliştirilmesi ve uçuşların arttırılması üzerinde durdular.

Bu görüşmede taraflar, İranlı hacılar ve Umre hacıların Suudi Arabistan’a seyahatleri ve Suudi vatandaşlarına seyahat edecek vizelerin iptaline değinerek, iki ülke arasında hava taşımacılığı alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve uçuşların artırılması gerekliliğini vurguladılar. İran.

Ayrıca bu toplantının devamında “Hasan Zernegar” ve “Raid İbrahim El Medihim”, İran ile Suudi Arabistan arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin genişletilmesinde ve turist artışında hava taşımacılığının önemine dikkat çekti.

El Medihim, ülkesinin İran’la olan işbirliğini de memnuniyetle karşıladı ve Suudi Arabistan hükümeti ve halkının yanı sıra Cidde Havalimanı’nın Allah’ın Evi’ni ziyaret eden hacılara en iyi hizmeti sunma çabalarını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + seventeen =