İran Hava Savunma Kuvvetlerinin diğer ülkelerle ortak tatbikatlar düzenlemeye hazır

İran Hava Savunma Kuvvetlerinin diğer ülkelerle ortak tatbikatlar düzenlemeye hazır

İran İslam Cumhuriyeti Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı, İran’da yaşayan yabancı askeri müsteşarlarla yaptığı görüşmede, eğitim alanlarında işbirliğini genişletmeye, ortak tatbikatlar düzenlemeye ve deneyim alışverişinde bulunmaya hazır olduğunu duyurdu.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Tuğgeneral “Alirıza Sebahiferd, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Hava Savunma Kuvvetleri Günü’nün 15. Yılı kutlamalarında İran İslam Cumhuriyeti’nde ikamet eden yabancı askeri müsteşarlarla yaptığı görüşmede, yapıcı, etkili, verimli etkileşimin yanı sıra, dost ve müttefik ülkelerle her düzeyde bilgi alışverişinin gerekli olduğunu ifade etti.

Tuğgeneral Sebahiferd şunları söyledi: “Bugün, İran İslam Cumhuriyeti Hava Savunma Kuvvetleri, ülkenin hava sahasını korumak için yerli bilgi ve teçhizata güvenerek, Uluslararası hukuk çerçevesinde İran İslam Cumhuriyeti’nin semalarını dost ülkeler için güvenli ve herhangi bir düşman eylemi için güvensiz bir alana dönüştürdü. “

İran İslam Cumhuriyeti Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı şunları ekledi: ” Hava Savunma Kuvvetlerinin kurulmasından sonra İran İslam Cumhuriyeti Ordusu, savunma sistemlerinin tasarlanması ve inşası, gezici, intihar ve mikro uçan insansız hava araçlarını tespit etme ve bunlara karşı koyma, güvenli iletişimde yerel günlük algoritmaları uygulama, yükseltme ve geliştirme bilgilerinde büyük ilerleme kaydetti ve çeşitli menzillerdeki elektronik savaş sistemleri ile füze sistemlerinin optimizasyonu sağlanarak, lazer sistemleri, yapay zeka, nano ve kuantum gibi bilimsel alanlara girilmesi sağlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =