İran: Filistin topraklarındaki stratejik denge, Siyonist rejimin lehine olmayacak

İran: Filistin topraklarındaki stratejik denge, Siyonist rejimin lehine olmayacak

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Filistin topraklarında ve bölgesel düzeydeki stratejik dengenin hiçbir zaman Siyonist rejimin ve onun hayalperest destekçilerinin lehine olmayacağını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, X sosyal medya hesabında  bir mesaj yayınlayarak “Siyonistlerin korkunç vahşetine, Filistin’deki savaş suçlarına ve soykırıma, bölgedeki korkakça suikastlara rağmen, Filistin topraklarında ve bölgesel düzeydeki stratejik denge asla Siyonist rejimin ve onun hayalperest destekçilerinin lehine dönmeyecek ve dünyanın özgür milletlerinin yüreklerinde saklı olan öfke, Siyonist suçluları ve onların destekçilerinin peşini bırakmayacak.” diye yazdı.

Siyonistlerin Gazze Şeridi’ndeki son savaş cinayetinde, Gazze Şehri’nin kuzeybatısındaki El Nasr ve Hasan Selame okullarının bombalanması sonucu yerinden edilmiş 25’ten fazla Filistinli öldürüldü ve onlarcası yaralandı.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 300 günden fazla bir sürede siyonist rejim hiç bir sonuç ve başarı elde edemezken,  her geçen gün daha fazla iç ve dış krize batıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, “Aksa Tufanı” operasyonunun başladığı 7 Ekim 2023’ten ve Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ni işgal etmeye başlamasından bu yana, bu bölgede 39.500’den fazla Filistinli şehit oldu ve en az 91.000 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 2 =