İran dünyanın en büyük çelik üreticileri arasında yer alıyor

İran dünyanın en büyük çelik üreticileri arasında yer alıyor

İran, geçen yılın aynı dönemine göre çelik üretiminde %40 artış göstererek dünyanın en büyük çelik endüstrisi üreticileri arasında yer aldı.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Dünya Çelik Birliği, yeni miladi yılın ilk ayında İran’ın çelik üretiminin 2,6 milyon ton olduğunu açıkladı, bu da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 40’lık bir artışı ve  dünya çelik üretiminde ilk 10 ülke arasında en yüksek üretim artışının yaşandığını gösteriyor.

İran Çelik Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyesi Bahador Ehramiyan’a göre, 2024 yılının ilk ayında ilk 10 ham çelik üreten ülke listesinin yayınlanmasıyla İran dokuzuncu sıraya yerleşti.

İran Milli Çelik Şirketi Planlama ve Araştırma Direktörü Ahmed Ahmedi, Dünya Çelik Birliği’nin istatistiklerine göre bu yılın ilk ayında dünyadaki 71 ülkenin 148 milyon 100 bin ton ham çelik ürettiğini söyledi bu da geçen yılın aynı dönemine kıyasla 1,6 oranda  düşüş  gösteriyor.

Çin, Hindistan, Japonya, Amerika ve Rusya halen dünyanın en büyük çelik üreticileri arasında yer alırken, İran ise Güney Kore, Almanya, Türkiye ve Brezilya’nın ardından dünyanın en büyük onuncu çelik üreticisi konumunda yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × four =