İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Gazze’deki acı trajediler insan haklarının test laboratuvarıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Gazze’deki acı trajediler insan haklarının test laboratuvarıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Gazze’de son 6 ayda yaşanan acı trajedilerin, hükûmetlerin ve uluslararası toplumun insan haklarına bağlılığını ölçen bir laboratuvar olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Naser Kenani, cuma günü “X” sosyal ağındaki kişisel sayfası üzerinden yayımladığı mesajında, Gazze’de son 6 ayda yaşanan acı trajedilerin, hükûmetler ve uluslararası kurum ve kuruluşların insani, ahlaki ve hukuki sorumluluklara bağlılıklarını test etmek için bir laboratuvar olduğunu kaydetti.

Kenani, İsrail apartheid rejimi askerlerinin Gazze’nin güneybatı kıyısında işlediği korkunç suç ve silahsız iki Filistinli genci öldürüp gömme eylemine değinerek, insan hakları iddiasında bulunan ülkelerin ve hükûmet yetkililerinin gösterdiği tepkinin onların sloganlarında ve insan hakları iddialarında ne kadar dürüst olduklarını ortaya koyduğunu vurguladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın son istatistiklerine göre Gazze Şeridi’ne Siyonist saldırının başlamasından bu yana 32 bin 623 kişi şehit olmuş, 75 bin 92 kişi de yaralanmıştır.

Ayrıca Siyonist rejim son 24 saatte 7 cinayet işlemiş, 71 kişi şehit olmuş, 112 kişi de yaralanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + sixteen =