İran Dışişleri Bakanı: Şahçerag terör saldırısının faillerini acı bir son bekliyor

İran Dışişleri Bakanı: Şahçerag terör saldırısının faillerini acı bir son bekliyor

İran dışişleri bakanı, Şahçerag’daki terör saldırısını şiddetle kınayarak “Bu suçun faillerini, liderlerini ve destekçilerini acı bir son bekliyor” dedi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan  bu cinayetin faillerini, komutanlarını ve destekçilerini acı bir sonun beklediğini belirterek, bir vatandaşımızın  şehit olması nedeniyle başsağlığı dileyerek, bu trajik olayda yaralananlara sağlık ve şifa temennisinde bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, kutsal Şahçerag (as) türbesine düzenlenen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı ve Fars Valisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, bu cinayetin  tüm faillerinin tespit edilip yargılanması gerektiğini vurguladı. 

Seyyid İbrahim Reisi, Pazar gecesi yaptığı bu telefon görüşmesinde, İçişleri Bakanını kararlılıkla ve ivedilikle bu konunun güvenlik boyutlarını araştırmak ve sonucu bildirmekle görevlendirdi.

Reisi ayrıca bu terör olayında şehit olan aileye başsağlığı dileyerek, Fars valisinden yaralıların tedavisi için gerekli tüm tıbbi imkanların kullanılmasını istedi.

Öte yandan, Şahçerag (as) türbesinin 26 Ekim 2022 Çarşamba günü IŞİD’in saldırısına uğraması sonucunda 13 kişi şehit olmuş, 20’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × two =