İran Dışişleri Bakan Vekili, Hamas Lideri İle Görüştü

İran Dışişleri Bakan Vekili, Hamas Lideri İle Görüştü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Doha’yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü.

Bölgedeki ve Filistin’deki gelişmeleri görüşmek üzere Doha’da bulunan İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri,  Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi.

Hamas’ın siyasi dairesi başkanı Ali Bakırı ile yaptığı görüşmede, Hamas’ın Gazze’ye karşı savaşı durdurmak için sunulan siyasi plan hakkındaki tutumunu açıkladı ve Filistin ulusunun tüm taleplerini karşılayan her türlü mekanizmayı memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakırı, Doha gezisi sırasında Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) siyasi dairesi başkanı İsmail Haniyeh ile bir araya geldi ve istişarede bulundu.

Bu toplantıda Filistin halkının Kurban Bayramı’nı tebrik eden Bakırı, milletin kahramanca duruşuna ve Filistin direnişine övgüde bulunarak, İran İslam Cumhuriyeti’nin ikili ve çok taraflı alanlarda direnişi destekleme yönünde son dönemdeki diplomatik hamlelerini anlattı.

Siyonistlerin saldırı ve suçlarının maliyetli hale getirilmesi için tüm imkanların kullanılması gerektiğini, bu nedenle direnişin yalnızca içeride işgalcilere karşı silahlı direnişle sınırlı kalmaması, yasal direniş, siyasi direniş ve kamusal alandaki direnişin yapılması gerektiğini ifade etti.

Filistin dışında diplomasi, içerideki silahlı direniş doğrultusunda Filistin halkının iradesini ve haklarını desteklemek olduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 2 =