İran… Devrim Muhafızları IRGC “Fattah” Hipersonik Füzesini Tanıttı

İran… Devrim Muhafızları IRGC “Fattah” Hipersonik Füzesini Tanıttı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; IRGC Hava-Uzay Kuvvetleri komutanına göre, bu füzenin menzili 1.400 km’dir. İslam Cumhuriyeti medyası, IRGC’nin yeni füzesinden çıkan “İsrail’in dehşeti” hakkında yazdı.

Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Amir Ali Hacizade, bu füzenin açılış töreninde hızının Mach 13 olduğunu belirterek, “Bu kadar hızlı bir füzeye karşı koymak imkansız olacaktır” dedi.

İran’da Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri tarafından geliştirilen “Fettah” hipersonik füzesi ilk kez sergilendi.

İran’ın hipersonik füzesi “Fettah” bu sabah Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri’nde katıldığı bir törenle tanıtıldı.

Geçtiğimiz sene İran ilk kez hipersonik balistik füze ürettiğini duyurdu.

Hacizade, “Fattah füzesi, farklı yönlerde ve yüksekliklerde hareket etmesi nedeniyle hiçbir füze tarafından imha edilemez” ve “onun anti füzesi yok” dedi.

Hacizade, hükümetin füze faaliyetlerinin İslam Cumhuriyeti Lideri ve Başkomutan Ali Hamaney tarafından desteklendiğini ve onaylandığını belirterek, Hamaney’in bu füzeye “Fattah” adını bizzat verdiğini sözlerine ekledi.

Konuya ilişkin Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, “Bu hipersonik balistik füze, uçaksavar savunma kalkanlarına karşı koyabilir. Tüm füzesavar savunma sistemlerinden geçebilecek.” demişti.

Saatte 6.000 kilometrenin üzerinde hızlarda hareket edebilen hipersonik füzeler, yüksek hızları ve manevra kabiliyetleri nedeniyle radar tasarımcılarına zorluk çıkarıyor.

Bu füzenin yapılmasıyla İslam Cumhuriyeti’nin füze faaliyetlerinin bitmeyeceğini vurgulayan Hacizade, “Hiçbir düşman İran’a saldırmayı hayal bile etmesin diye bu yola devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven + 14 =