İran Cumhurbaşkanı: Siyonist rejimin cinayetleri cevapsız kalmayacak

İran Cumhurbaşkanı: Siyonist rejimin cinayetleri cevapsız kalmayacak

İran Cumhurbaşkanı, Siyonist rejimin, Lübnan Hizbullah Hareketi’nin Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ı şehit ederek işlediği menfur ve korkak suçun cevapsız kalmayacağını vurguladı.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hizbullah’ın Lübnan’daki Genel Sekreteri büyük mücahit “Seyyid Hasan Nasrullah’ın şehadeti nedeniyle taziyelerini bildirerek, vahşi Siyonist rejimin işlediği bu suçu şiddetle kınadığı açıklamasında “Böyle bir suç, bu cinayetkar rejimin hiçbir uluslararası standart ve çerçeveye uymadığını bir kez daha kanıtladı.”ifadesini kullandı.
Pezeşkiyan sözlerinin devamında “İran’ın İsmail Heniye suikastına yanıt vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkeleri liderlerinin iddiaları tamamen yalandı ve bu tür suçlulara şans vermek, onları yalnızca daha fazla suç işlemeye teşvik edecektir.”diye kaydetti.
İran Cumhuriyeti cumhurbaşkanı, bölgedeki Siyonist rejimin barbarlıklarının önünde Arap ve İslam ülkelerinin ağır sorumluluğu olduğunu vurgulayarak “İslam ülkeleri bu rejimin suçluluğuna kayıtsız kalmamalı, çünkü bugün dünyadaki savaşların, güvensizliğin ve cinayetlerin baş suçlusu ve sebebinin kim olduğu tüm dünya halklarına ispatlanmıştır.”diye ekledi.
Gazze Şeridi’nde yaklaşık bir yıl süren suç ve savaşın ardından Siyonist rejim, geçtiğimiz Pazartesi gününden bu yana cinayetlerini Lübnan’a kadar genişletti ve işlediği son cinayetinde Cuma günü Beyrut’un güneyindeki Dahiya’nın bombalanmasının ardından Hizbullah Hareketi’nin Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah şehit oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × five =