İran Batılıların Siyonist rejimin cinayetlerine yönelik çifte davranışına tepkili

İran Batılıların Siyonist rejimin cinayetlerine yönelik çifte davranışına tepkili

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Siyonist rejimin Cenin kampındaki cinayetlerine gösterdiği tepkide, “Acaba Amerika ve Avrupa, İnsan Hakları Konseyi’nden bir gerçekleri arama komitenin kurulmasını talep edecek mi?” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani Çafi, Batılıların Siyonist rejimin Cenin’deki cinayetlerine yönelik tavrına yanıt olarak Twitter üzerinden paylaştığı mesajda şöyle yazdı: 12 şehit, 140 yaralı, su ve elektrik şebekelerinin tamamen yıkılması, tam 300 evin yıkılması ve yaklaşık 500 evin hasar görmesi, sokaklar ve dükkanların tahrip edilmesi  ve… Siyonist ordunun Cenin şehrinin mülteci kampına yönelik çılgın saldırısının ürünü.”

Ken’ani şöyle devam etti: “Acaba Amerika ve Avrupa, İnsan Hakları Konseyi’nden gerçekleri araştırma komitesinin kurulmasını talep edecek mi? Asla! Cenin kampının Siyonist ordu tarafından kuşatılmasına ve bu kampta yaşayan Filistinlilerin çok sayıda evinin ve kamu malının tahrip edilmesine rağmen, pek çok bölge sakini, İsrail’in kampı boşaltma baskılarını umursamadan Filistinli genç savaşçılarla birlikte Siyonist rejimin işgaline karşı savaşmaya devam edeceklerini ilan ettiler.

İstatistikler, Cenin’de son dönemde yaşanan çatışmalarda 13 Filistinlinin şehit olduğunu, 140’tan fazla kişinin de yaralandığını gösteriyor.

Bu arada yaralılardan 20’sinin sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + 10 =