İran-Arabistan anlaşması, İsrail yerine İran’ı düşman gösterme projesini yok etti

İran-Arabistan anlaşması, İsrail yerine İran’ı düşman gösterme projesini yok etti

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, bu ülkenin çeşitli partilerinin mevcut durumdan çıkmak için ABD ve Avrupa’nın baskılarıyla mücadele etmesi gerektiğini ve Tahran ile Riyad arasındaki anlaşmanın İran’ı düşman edinme projesini ortadan kaldırdığını söyledi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Twitter hesabında şunları söyledi: ‘Bölge, ABD ve Siyonist rejimin taleplerinin ve yaklaşımının tersine doğru ilerliyor. İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşma, İsrail yerine İran’ı düşman gösterme projesini alt üst etti. BAE, Türkiye, Suudi Arabistan ve diğer ülkeler ile Suriye arasındaki ilişkileri düzenleme çabaları bütün bu ülkeler için iyidir.

Lübnan, ABD ve Avrupa’nın baskılarına karşı isyan etme fırsatını ne zaman değerlendirecek ve ne zaman BOT (yap, işlet ve devret) sistemine dayalı olarak Çin üzerinden elektrik sağlayacak? Lübnan, göçmenleri ülkelerine geri gönderme cesaretiyle ne zaman Suriye ile koordinasyon sağlayacak? Batı, yaptırım ve yerinden etme dayatmalarıyla ülkemizin çöküşünde rol oynamıştır. Kaybedecek hiçbir şey kalmadı. Bu sürecin karşısında hangi cesur ve vatansever duruş yer alacaktır?

Direniş mevzilerinin ve destekçilerinin cesaretinin farkına vardık. Deniz sınırlarımızı, petrol ve gazımızı geri aldık. Gelin konuları değerlendirirken fikirlerimizi değiştirerek

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six + 18 =