Irak’ta “Erbain” Hazırlıkları

Irak’ta “Erbain” Hazırlıkları

SHAFAQNA – Irak’ın es-Sabah gazetesinin yazdığı habere göre Kerbela valisi İmam Hüseyin’in (a.s) Erbain ziyaretinin başarılı bir şekilde yapılabilmesi için erken çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Diğer taraftan Vasıt mahalli yönetimi, Zarbatiye geçiş kapısından hiçbir yabancı ziyaretçinin kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Kerbela Valisi Nasif Casim el-Hitabi es-Sabah gazetesine şunları söyledi: Kerbela, Erbain ziyaretinin düzenlenmesi için daha önceden çalışmalarına başladı ve güvenlik, hizmet ve sağlık alanında özel tedbirler almıştır. Hazırlıklar, devlet ve korona özel sağlık kurulu ile koordineli bir şekilde Mukaddes Hüseyni ve Abbasi türbelerin işbirliğiyle başarılı bir
Erbain ziyareti düzenlemek için yapılmıştır.

Kerbela valisi açıklamalarının devamında şunları söyledi: Bu yıl Korona pandemisinden ötürü her yıl düzenlenen milyonluk ziyaretlerden farklı olacaktır. Çünkü bu yıl milyonlarca ziyaretçi, Kriz Kurulu izin verdiği takdirde, ülke içinden kabul edilecektir.

İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin 40.Günü (Erbain)

Irak’ın Vasit eyaletinin valisi Muhammed Cemil el-Miyahi ise şu açıklamalarda bulundu: Vasit valiliği hiçbir İranlı veya Asya ülkelerinden gelecek yabancı ziyaretçiyi kabul etmeyecektir. Bu karar, korona virüsünün vatandaşlar arasında yayılmasını önlemek için alınmıştır. Irak devleti İran’a hiçbir İranlı veya diğer ülkelerden yabancı ziyaretçi kabul etmeyeceğini bildirdikten sonra İran, Erbain ziyareti dosyasını kapattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =