Iraklı Direniş Grupları Siyonist Rejime Yanıt Vermek İçin İşbirliği Yapıyor

Iraklı Direniş Grupları Siyonist Rejime Yanıt Vermek İçin İşbirliği Yapıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak’taki Amerikan güçleri, Siyonist rejimin Gazze ve Lübnan’da işlediği suçlar nedeniyle son günlerde Siyonist rejimin mevzilerine yönelik drone operasyonlarını yoğunlaştıran Irak İslami direnişinin saldırılarıyla yüzleşmeye hazırlanıyor.

Habere göre, Ülkenin Savunma Bakanlığındaki bilgili Irak kaynakları El-Arabi El-Cedide’e şunları söyledi: ”Anbar vilayetinin batısında yer alan Ayn el-Esad üssünde konuşlanan Amerikan kuvvetleri, bugüne kadarki en büyük tatbikat ve manevralardan biri olan üçüncü aşamaya başladı. Geçtiğimiz birkaç yıldaki manevralar, drone saldırılarına karşı koymayı ve önlemeyi içeriyor ve bu bir rokettir.”

Bu Amerikan kaynakları, Amerikan kuvvetlerinin Ayn el-Esad’daki sahra hastanesinin alanını genişlettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: Amerikan ordusu komutanlığı, güvenlik korkusu nedeniyle üs içindeki Amerikalı sivil çalışanların sayısını yeniden başlatma kararı aldı. olayların artması ve direniş gruplarının lider ve komutanlarının tehditlerinin yoğunlaşması, Amerikan güçleriyle çatışmanın azalması halinde İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları, önümüzdeki saatlerde bu grupları yeni saldırıları artırmaya zorlayabilir.

Bu bağlamda Irak ordusundan bir albay da şunları söyledi: Amerikan güçleri aslında Iraklı grupların drone saldırılarının yeniden başlamasından korkuyor ve bu nedenle savunmalarını geliştirdiler.

Açıklamada, Amerikan kuvvetleri, İHA’larla mücadele için Ayn el-Esad üssünde ağır top ve hava savunma sistemleriyle eğitime yeniden başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − twelve =